Přednosti litinových hrnců

listopad 4, 2017 - Reading time: 2 minutes

I přesto, že dnes stále velká část českého obyvatelstva používá levní hliníkové hrnce, stále více lidí dává přednost kvalitnějšímu litinovému nádobí. Hrnce z litiny, například ty od firmy Skeppshult, totiž disponují mnohem lepšími vlastnostmi.

litinový hrnec

Žádná chemie

Vzhledem k tomu, že jsou litinové hrnce vyrobeny jen a pouze z jednolitého kovu, je jejich užívání zdravotně zcela nezávadné. Většina hrnců se totiž vyrábí z více příměsí, z nichž některé mohou být i jedovaté. Při poškození vrchní vrstvy pak může u některých typů hrnců docházet k uvolňování škodlivin nejen do jídla, ale ve formě výparů i do ovzduší. Litinové hrnce Skeppshult lze samozřejmě poškrábat také, ale vzhledem k tomu, že jsou celé vyrobeny pouze z jednoho materiálu, obavy z uvolňování škodlivých látek nejsou v tomto případě na místě.

Vydrží vysoké teploty

Na rozdíl od běžných typů hrnců mají litinové hrnce Skeppshult mnohem vyšší tepelnou odolnost. Proto je vhodné je používat nejen k vaření omáček a polévek, ale také k zapékání. Díky své víceúčelovosti tedy není nutné investovat do zapékací mísy. Hrnce z litiny je dokáží dokonale nahradit.

Dlouhá životnost

Litinové hrnce Skeppshult mají také výhodu v dlouhé životnosti. Standardní hrnec z hliníku je možné používat maximálně 5 – 10 let. Litinová alternativa ale může sloužit takřka třicet let a dále. Samozřejmě pouze při správné údržbě.

Zdravé vaření

Díky litinovým hrncům Skeppshult je možné vařit mnohem zdravěji než kdy dříve. Díky nepřilnavému povrchu není nutné používat žádný tuk nebo pouze minimální množství. Je všeobecně známo, že snížení tuku v jídelníčku povede k lepšímu zdravotnímu stavu.